Način pripreme
Uključiti rernu na 180 stepeni.
Umutiti jaja i so. Dodati jogurt, ulje i kiselu vodu i dobro izmešati. Dodati sir i prašak za pecivo i izmešati da se sir lepo rasporedi u tečnosti.
Umesto sitnog sira se može koristiti i neki drugi, onda ga izgnječiti viljuškom i dodati u tečnost, ali paziti na količinu soli, da pita na kraju ne bi bila previše slana.
Pleh dimenzija 35x35 cm podmazati uljem i staviti jednu koru da prekrije dno pleha.
Ostale kore razdvajati jednu po jednu, zgužvati ih kao papir i umakati u smesu sa jajima i sirom. Blago pritisnuti da se višak tečnosti ocedi i ređati gomilice jednu do druge.
Ukoliko vam ostane smese od jaja i sira, rasporediti odozgo.
Staviti u ugrejanu rernu da se peče 25-30 minuta, u zavisnosti od rerne. Pošto još nisam naletela na rernu koja jednako peče svuda, posle desetak minuta okrenem pleh, da bi se pita gužvara ravnomernije ispekla.
Služiti uz jogurt. Moja gužvara sa jajima i jogurtom je odlična i topla i hladna.