Način pripreme
1. Umutite tri jaja sa prstohvatom soli i biberom. U njih stavite ulje i narendan kačkavalj. Možete da ga izdvojite za posipanje pite, kao i da dodate još ako želite.
2. Rasporedite kore za pitu preko radne površine i stavljajte nadev od kačkavalja ravnomerno. Odozgo stavite dva- tri do četiri parčeta šunke, u zavisnosti od njihove veličine. Šunka obavezno treba da bude tanka, druga varijanta je da bude isečena na mnogo sitne parčiće. Uvijajte dve po dve kore i poređajte ih u oblik puža u malu posudu prečnika 24 sm, prethodno namazanu.
3. Nakon što je pita napravljena, namažite je žumancem umućenim sa nekoliko kapi ulja i vode. Pospite kačkavaljem i pecite dok ne postane zlatasto u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Konzumirajte uvijenu pitu toplu, prijatnija je tako, a i kačkavlak se lepo razvlači i mekan je.
Možete da servirate kako za doručak uz šolju ajrana, tako i za ručak ili večeru.
Ako vam ostane pite sa šunkom i kačkavaljem i treba da je zagrejete, ne radite to u mikrotalasnoj, već u običnoj rerni.
Prijatno!