Način pripreme
Ovo su klasične uskršnje gurabije sa malom izmenom u tome što je brašno integralno, šećer je smeši kristal i masnoća je šarlan. Veoma su jednostavne za spremanje!
Mesimo testo od svih sastojaka, tako što prvo izmešamo jaje metalnom žicom za mućenje i u njega dodajemo šećer, kiselo mleko sa aktiviranom sodom, vanilom, uljem i na kraju brašnom. Brašna je relativna količina - cilj je da testo bude meko, ali da se ne lepi, širimo ga u debljinu od ½ cm i sečemo figurice malim metalnim kalupčićima (polumesec, zvezdice, cvetići, srca i drugo).
Ređamo ih pažljivo u prethodno nauljenu tepsiju i pečemo otprilike 15 minuta na 180 stepeni, tako što nakon pete minute, ukoliko su se zapekli odozgo, uključujemo rernu da se dodatno ispeku samo odozgo.
Jednostavene integralne uskršnje gurabijice - budu gotove za par minuta, a toliko su ukusne!
Neobično Ukusno!