Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Orasnice»Božićni kolačići sa orasima sa đumbirom

Božićni kolačići sa orasima sa đumbirom

AtanaskaAtanaska
Pomoćnik kuvara
277128
Božićni kolačići sa orasima sa đumbirom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
1
"Božićni kolačići sa orasima i đumbirom su još ukusniji za topliji praznik"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • med - 1 šolja
  • smeđi šećer - 4 supene kašike, od trske
  • kravlji maslac - 1 kesica
  • orasi - 1 šolja, sitno iseckani
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • rum - 1 supena kašika
  • cimet - 2 kašičice
  • đumbir - 1 i 1/2 kašičica
  • karanfilić - 1/2 kašičice, sitno istucan
  • kora limuna - 1 limun, izrendan
  • kora pomorandže - 1 pomorandža, izrendana
  • Za glazuru
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • limunov sok
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • poslastičarska boja
* merne jedinice

Način pripreme

Čisti maslac istopite na pari. Umutite jaja i pomešajte ih sa medom i šećerom i dodajte maslac u njih.

Dodajte korice limuna i pomorandže, začine, rum i orahe. Dodajte i brašno.

Kada dodajete brašno u prvu čašu dodajte sodu, a u drugu - začine. Treba da dobijete tvrdo testo kako bi moglo da se razvija. Ako je potrebno još brašna, možete da dodate.

Rasprostrite testo u koru debljine otprilike pola centimetra. Od nje kalupčićima isecite kolačiće i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pecite u rerni na 170 stepeni otprilike 20 minuta.

Vadite i počnite da ukrašavate tako što prethodno napravite glazuru na sledeći način.

Šećer u prahu prosejete kroz sitno sitno i dodajete nekoliko kapljica soka od limuna.

Nekoliko kašika svežeg mleka da se pretvori u kašu.

Božićne kolačiće ukrašavate po vašem izboru, ali s vremena na vreme dodajete po nekoliko kapljica svežeg mleka i mešate, zato što se glazura veoma brzo suši, i pokrivate je mokrom krpom.

Prijatno uz Božićne kolačiće sa orasima sa đumbirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: