Način pripreme
Čisti maslac istopite na pari. Umutite jaja i pomešajte ih sa medom i šećerom i dodajte maslac u njih.
Dodajte korice limuna i pomorandže, začine, rum i orahe. Dodajte i brašno.
Kada dodajete brašno u prvu čašu dodajte sodu, a u drugu - začine. Treba da dobijete tvrdo testo kako bi moglo da se razvija. Ako je potrebno još brašna, možete da dodate.
Rasprostrite testo u koru debljine otprilike pola centimetra. Od nje kalupčićima isecite kolačiće i poređajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pecite u rerni na 170 stepeni otprilike 20 minuta.
Vadite i počnite da ukrašavate tako što prethodno napravite glazuru na sledeći način.
Šećer u prahu prosejete kroz sitno sitno i dodajete nekoliko kapljica soka od limuna.
Nekoliko kašika svežeg mleka da se pretvori u kašu.
Božićne kolačiće ukrašavate po vašem izboru, ali s vremena na vreme dodajete po nekoliko kapljica svežeg mleka i mešate, zato što se glazura veoma brzo suši, i pokrivate je mokrom krpom.
Prijatno uz Božićne kolačiće sa orasima sa đumbirom!