Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Kiflice sa slatkom od celih trešanja

Kiflice sa slatkom od celih trešanja

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Kiflice sa slatkom od celih trešanja
Fotografije: Natalia Petrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Jedne od najukusnijih kiflica koje ste ikada probali"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • kvasac - 1/2 kockice (20 g)
  • maslac - 30 - 40 g
  • šećer - 1/2 šolje
  • so - prstohvat
  • brašno - koliko je potrebno da upije
  • ulje - za tepsiju
  • slatko od trešanja - 1 mala teglica (cele trešnjice bez košica)
  • šećer - 1 supena kašika
  • voda - 1 supena kapšika
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi istopimo kvasac, dodajemo jaje (odvajamo jedno žumance za premazivanje), dodajemo i šećer, maslac i so i dobro izmešamo, nakon čega postepeno dodajemo brašno da se dobije veoma mekano testo. Ostavljamo testo da naraste na otprilike 30-40 minuta.

Nakon čega ga podelimo na dva jednaka dela i svaki od njih razvijamo u ne mnogo tanku koru. Već razvijene kore sečemo nožem tako da se dobiju četiri trougla. U širi kraj trouglića stavljamo slatko, uvijamo ka unutra i uvijamo kiflicu (kao rolat). ređamo u tepsiju namazanu uljem.

Tako pripremamo sve kiflice, nakon čega ih mažemo umućenim žumancem i ostavljamo na 10-15 minuta da ponovo narastu. Kada su narasle, pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20 minuta ili dok ne budu gotove. U čaši pomešamo kašiku šećera i kašiku vode, lepo izmešamo da se u potpunosti istopi šećer i lim kiflice budu ispečene, vadimo ih iz rerne četkicom mažemo smesom (voda-šećer).

Ostavljamo da se malo ohlade i posipamo šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: