Način pripreme
U mlakoj vodi istopimo kvasac, dodajemo jaje (odvajamo jedno žumance za premazivanje), dodajemo i šećer, maslac i so i dobro izmešamo, nakon čega postepeno dodajemo brašno da se dobije veoma mekano testo. Ostavljamo testo da naraste na otprilike 30-40 minuta.
Nakon čega ga podelimo na dva jednaka dela i svaki od njih razvijamo u ne mnogo tanku koru. Već razvijene kore sečemo nožem tako da se dobiju četiri trougla. U širi kraj trouglića stavljamo slatko, uvijamo ka unutra i uvijamo kiflicu (kao rolat). ređamo u tepsiju namazanu uljem.
Tako pripremamo sve kiflice, nakon čega ih mažemo umućenim žumancem i ostavljamo na 10-15 minuta da ponovo narastu. Kada su narasle, pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 20 minuta ili dok ne budu gotove. U čaši pomešamo kašiku šećera i kašiku vode, lepo izmešamo da se u potpunosti istopi šećer i lim kiflice budu ispečene, vadimo ih iz rerne četkicom mažemo smesom (voda-šećer).
Ostavljamo da se malo ohlade i posipamo šećerom u prahu.