Način pripreme
Pileća krilca se operu i osuše.
U velikoj posudi se istuca jedan čen belog luka. U njega se dodaju preostali sastojci za marinadu - terijaki sos, pirinčano sirće, soja sos, med, maslinovo ulje, đumbir, kumin i biber. Svi sastojci se promešaju, da se dobro sjedine.
Pileća krilca se posipaju solju i uvaljaju u pripremljenu marinadu. Posuda se pokriva folijom i ostavlja u frižider bar na dva sata.
Nakon toga krilca se poređaju u posudu zajedno sa marinadom i stavljaju u rernu.
Peku se oko 45 minuta na 200 stepeni, a na sredini pečenja se okreću. Kada su gotova izvade se i posipaju susamom.
Od marinade preostale u posudi priprema se ukusan sos. U njega se dodaje u malo vode rastvorena kašika kukuruznog skroba. Sos se stavlja na ringlu i kuva se dok se ne zgusne.
Pileća terijaki krilca se serviraju na kanapeu od skuvanog pirinča ili nudli, prelivena ukusnim sosom od marinade.
Pileća krilca u terijaki sosu su gotova.