Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca u izazovnom belom sosu

Pileća krilca u izazovnom belom sosu

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
139372k33
Pileća krilca u izazovnom belom sosu
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
7 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
3
"Sočna krilca sa izazovnim aromatičnim sosom. Probajte još danas!"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 600 - 700 g
  • topljeni sir - 2 trougla
  • sveže mleko - 200 ml ili 150 ml pavlake za kuvanje
  • krem sir - 2 supene kašike, pune
  • pileći bujon - 300 ml
  • maslac - 30 g
  • ulje - 30 ml
  • luk - 1/2 glavice
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • majčina dušica
  • biber
  • so
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca (ja koristim prepolovljena, bez vrh, ali može i cela) zapržimo u ulju dok ne promene boju - oko 2-3 minuta sa svake strane.

Isečemo luk i dodajemo ga u tiganj, malo kasnije nakon što stavimo krilca. Kad se zaprže dodajemo sve ostale sastojke bez začina.

Ostavljamo na vatri oko 2 minuta, mešamo s vremena na vreme. Dodajemo majčinu dušicu, biberi so, skidamo sa vatre i prebacujemo u pleh.

Pokrivamo pleh folijom i ostavljamo krilca da se dinstaju tako oko 20 minuta na 250 stepeni. Nakon toga skidamo foliju i ostavljamo u rerni dok se sos ne zgusne. Ponovo je dobro da promešamo bar 1-2 puta.

Ako sos prebrzo ispari, a meso još nije gotovo, možemo dodati malo vode ili mleka.

Važno je da krajnji rezultat bude kuvana piletina (krilca su malo čvršća, ako koristite file vreme može biti i duplo manje) i gusti, beli aromatični sos.

Jelo servirajte posuto peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: