Način pripreme
Krilca (ja koristim prepolovljena, bez vrh, ali može i cela) zapržimo u ulju dok ne promene boju - oko 2-3 minuta sa svake strane.
Isečemo luk i dodajemo ga u tiganj, malo kasnije nakon što stavimo krilca. Kad se zaprže dodajemo sve ostale sastojke bez začina.
Ostavljamo na vatri oko 2 minuta, mešamo s vremena na vreme. Dodajemo majčinu dušicu, biberi so, skidamo sa vatre i prebacujemo u pleh.
Pokrivamo pleh folijom i ostavljamo krilca da se dinstaju tako oko 20 minuta na 250 stepeni. Nakon toga skidamo foliju i ostavljamo u rerni dok se sos ne zgusne. Ponovo je dobro da promešamo bar 1-2 puta.
Ako sos prebrzo ispari, a meso još nije gotovo, možemo dodati malo vode ili mleka.
Važno je da krajnji rezultat bude kuvana piletina (krilca su malo čvršća, ako koristite file vreme može biti i duplo manje) i gusti, beli aromatični sos.
Jelo servirajte posuto peršunom.