Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinetina sa šargarepom i krompirom u đuvečari

Svinetina sa šargarepom i krompirom u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Svinetina sa šargarepom i krompirom u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
18 min.
Porcije
5
"Svinjetina sa šargarepom i krompirom - ideja za ručak ili večeru"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kašike, pasiran
  • krompir - 3 komada
  • kolenica - 1, 5 kg, svinjska
  • celer - 200 g, glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • pečurke - 250 g
  • biber - 10 zrna
  • piment - 2 - 3 zrnca
  • ulje - 4 kašike
  • lovorov list - 2 lista
  • peršun - 5 strukova, svež
  • belo vino - 500 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa svinjskom kolenicom. Ona treba da se očisti iseče na parčiće i posoli. Kost koju smo odvojili od mesa, stavimo na dno glinene posude u kojoj će se kuvati. Oko njega stavljamo i svinjsko meso.

Povrće (krompir, šargarepa, celer) zajedno sa lukom se očisti i iseče na krupno. Ako su pečurke sitne, mogu da se ostave i ne isečene.

Posolimo usitnjenu zelen i stavljamo u meso u đuvečaru. Dodajemo i cele čenove belog luka. Dodajemo piment i druge začine (lovorove listove i piment.

Sipamo isto tako vino i pasiran paradajz. Odozgo posipamo svežim peršunom i poklapamo posudu. Stavljamo đuvečaru sa svinjetinom u hladnu rernu i uključujemo na 220 stepeni.

Jelo sa kolenicom se peče pola sata, nakon čega smanjujemo temperaturu rerne i kuvamo na 180 stepeni.

Ova svinjetina sa šargarepom i krompirom u đuvečari će stvoriti pravu prazničnu atmosferu na vašoj trpezi. Nazdravlje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: