Način pripreme
Svinjska kolenica se opere, osuši i pospe solju. U posudi se istuca beli luk, dodaju se dve kašike ulja, sok od limuna, vorčester sos, senf, biber i aleva paprika i suva majčina dušica. Sve se dobro promeša i pripremljenom marinadom se namaže svinjska kolenica. Ostavlja se u frižideru da odstoji bar 6 sati da se začini.
Krompir se oljušti, iseče na srednje velike parčiće i stavlja se na dno glinene đuvečare.
Pečurke se iseku na kriške, a šargarepe na krugove. Stavljaju se u krompir i začinjavaju solju. Sipa se oko dve kašike ulja, nakon toga se promeša povrće.
Između njih se stavlja začinjena kolenica, sipa se oko pola šolje vode, stavlja se poklopac đuvečare i stavlja se u rernu.
Peče se prvih pola sata na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 180 stepeni.
Prijatno uz svinjsku kolenicu sa pečurkama, šargarepom i krompirom u đuvečari