Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa šargarepom, krompirom i graškom

Musaka sa šargarepom, krompirom i graškom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k130
Musaka sa šargarepom, krompirom i graškom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
09/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Sumnjamo da će ova čudesna musaka biti vaš novi specijalitet"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 7 - 8 komada
  • krompir - 2 komada, srednje veličine
  • grašak - 150 g
  • paradajz pire - 1 šoljica
  • peršun - krupniji prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 šoljica
  • do
  • biber - prstohvat
  • za preliv
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 350 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu musaku sa šargarepom, graškom i krompirom isecite šargarepu na kockice. Stavite ih u šerpu i sipajte 1 šoljicu maslinovog ulja, poklopite posudu i dinstajte 6 minuta.

U dinstanu šargarepu dodajte iseckane kockice krompira i grašak.

Začinite prstohvatom bibera, sitno iseckanim peršunom i promešajte dobro povrće.

Sipajte ih u pleh. Pomešajte paradajz pire sa čašom tople vode. Sipajte u povrće.

Tečnost treba da ih pokrije. Ispecite musaku dok ne ostane na masti.

U šerpi rastopite kravlji maslac da biste pripremili preliv za musaku.

Dodajte brašno i krako pržite. Sipajte sveže mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne.

Skinite posudu sa vatre i dodajte žumanca uz neprestano mešanje.

Sipajte preliv preko musake od povrća i pecite dok ne dobije lepu boju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: