Način pripreme
Za ovu musaku sa šargarepom, graškom i krompirom isecite šargarepu na kockice. Stavite ih u šerpu i sipajte 1 šoljicu maslinovog ulja, poklopite posudu i dinstajte 6 minuta.
U dinstanu šargarepu dodajte iseckane kockice krompira i grašak.
Začinite prstohvatom bibera, sitno iseckanim peršunom i promešajte dobro povrće.
Sipajte ih u pleh. Pomešajte paradajz pire sa čašom tople vode. Sipajte u povrće.
Tečnost treba da ih pokrije. Ispecite musaku dok ne ostane na masti.
U šerpi rastopite kravlji maslac da biste pripremili preliv za musaku.
Dodajte brašno i krako pržite. Sipajte sveže mleko i mešajte dok se smesa ne zgusne.
Skinite posudu sa vatre i dodajte žumanca uz neprestano mešanje.
Sipajte preliv preko musake od povrća i pecite dok ne dobije lepu boju.
Neka vam je slatko!