Način pripreme
Zamesimo testo za uskršnji kolač u mini pekari na programu za mešenje testa, prvo stavljamo mokre sastojke, a na kraju suve.
U brašnu pravimo udubljenje i stavljamo kvasac (program uključuje i rast, pri čemu sve traje oko sat i po).
Nakon što je testo gotovo, oblikujemo ga u željeni oblik (pleteni uskršnji kolač, uvrnut ili drugo) i ostavljamo ga u kalupu za pečenje čije je dno pokriveno pergamentnim papirom, da ponovo naraste na toplom (pokrivamo ga krpom dok ne naraste).
Čim naraste mažemo ga pomešanim žumancem sa mlekom (sa sobne temperature) i posipamo susamom i bademom. Pečemo uskršnji kolač u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni, dok čačkalica ne bude suva i ne dobije prijatnu preplanulost.
Nek vam je slatko!
Ovaj uskršnji kolač bez šećera će vam biti među omiljenim kolačima sa stevijom.