Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Uskršnji kolač bez šećera

Uskršnji kolač bez šećera

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Uskršnji kolač bez šećera
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Jedite koliko poželite ovog uskršnjeg kolača, jer je bez šećera"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g, za uskršnji kolač
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 70 g, meki
  • ulje - 20 ml
  • urme - nekoliko komada, isečena
  • stevija - 4 kašike
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • kvasac - 1 kesica (11 g)
  • susam - za posipanje
  • bademi - za posipanje
  • rum - nekoliko kapi, esencija
  • vanila - nekoliko kapi, esencija
  • Za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo za uskršnji kolač u mini pekari na programu za mešenje testa, prvo stavljamo mokre sastojke, a na kraju suve.

U brašnu pravimo udubljenje i stavljamo kvasac (program uključuje i rast, pri čemu sve traje oko sat i po).

Nakon što je testo gotovo, oblikujemo ga u željeni oblik (pleteni uskršnji kolač, uvrnut ili drugo) i ostavljamo ga u kalupu za pečenje čije je dno pokriveno pergamentnim papirom, da ponovo naraste na toplom (pokrivamo ga krpom dok ne naraste).

Čim naraste mažemo ga pomešanim žumancem sa mlekom (sa sobne temperature) i posipamo susamom i bademom. Pečemo uskršnji kolač u prethodno zagrejanoj rerni do 170 stepeni, dok čačkalica ne bude suva i ne dobije prijatnu preplanulost.

Nek vam je slatko!

Ovaj uskršnji kolač bez šećera će vam biti među omiljenim kolačima sa stevijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: