Način pripreme
Rastvorite kvasac u malo vode sa 1/2 kašičice šećera i 1 kašikom brašna. Promešajte i ostavite da se aktivira.
Zagrejte mleko i u njega stavite šećer da se istopi. Dodajte postepeno jaja, maslac, kvasac, koru od limuna, alkoholni napitak. Sipajte prosejano brašno.
Sve dobro promešajte. Dobija se retko testo, ali nemojte dodavati više brašna. Ostavite dobijenu smesu da nadođe. Treba da udvostruči obim.
Za to vreme u posudi pripremite orahe, kakao, šećer i suvo grožđe. Dodajte jednu kašiku svežeg mleka, tek toliko da se kakao rastvori.
Kada testo nadođe, pripremite pleh; premažite masnoćom i pospite brašnom. Testo podelite na tri dela. Pošto se lepi, oblikujte da na pobrašnjenoj radnoj površini ili nauljanim rukama. Razvucite ga, od svakog dela napravite 3 duguljaste trake, preko kojih ćete rasporediti nadev.
Svaka traka se uvija u rolat. Posle toga se trake upeltu u pletenicu i ostavlja na toplom da nadođe.
Kada kolač naraste, premažite ga umućenim žumancetom i dekorišite orasima i šećerom. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.