Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni fileti bele ribe

Pečeni fileti bele ribe

Sofia GergovaSofia Gergova
Početnik
1
Pečeni fileti bele ribe
Fotografije: Sofia Gergova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Mnogo ukusna pečena riba, koju možete da servirate sa odgovarajućom salatom."

Potrebni sastojci

  • bela riba - 2 komada, fileti (oko 400 - 500 g)
  • limun - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • peršun - nekoliko strukova
  • ljute paprike - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • univerzalni začin - za ribu (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za pečenje na dno stavite aluminijumsku foliju. Stavite dva fileta bele ribe i začinite ih.

Jedan limun se iscedi preko ribe, a drugi se iseče i stavljaa se preko nje.

Luk, peršun i paprika se poređaju oko fileta, luk se iseče na polumesece, peršun - na sitno, a paprika - na nekoliko parčića.

Uvija se folijom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 160 stepeni oko 30 minuta.

Nakon toga se sklanja folija i riba se peče još 10 minuta na 180 stepeni.

Pečeni fileti bele ribe serviramo uz odgovarajuću salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: