Način pripreme
Za umak:
Na umerenoj vatri zagrejati maslinovo ulje, dodati beli luk da zamiriše, naseckani pelat sa sokom i 100 ml vode.
Umešati u malo vode razmućen gustin, posoliti, pobiberiti i kuvati da se redukuje do željene gustine.
Pred kraj doterati ukus i umešati naseckani bosiljak.
Rernu zagrejati na 200°C.
Pomešati parmezan, ljutu papriku, beli luk u prahu, so, biber i nasečeni bosiljak. Riblje filete posušiti, premazati uljem, uvaljati u pripremljenu mešavinu i rasporediti po plehu presvučenim papirom.
Peći oko 15 minuta, da blago porumeni.
Testeninu skuvati po uputstvu sa ambalaže i procediti.
U istoj posudi zagrejati maslinovo ulje, umešati proceđenu pastu i začiniti po ukusu.
Riblje filete položiti preko testenine i preliti umakom od paradajza.
Poslužiti odmah.