Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Fileti bele ribe sa koricom od parmezana

Fileti bele ribe sa koricom od parmezana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Fileti bele ribe sa koricom od parmezana
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Krhka bela riba u korici od parmezana - hrskava i ukusna, samo joj garnirung treba"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 600 g, fileti
  • prezle - 100 g
  • parmezan - 4 kašike
  • peršun - 3 kašike, isečen
  • so - 1 limun
  • so
  • biber
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte prezle sa parmezanom i sitno isečenim peršunom. Iscedite sok od limuna.

Potopite riblje filete u sok od limuna. Pospite blago solju i biberom. Nakon toga uvaljajte u smesu od prezli i parmezana.

Namažite uljem ili postavite foliju za pečenje u vatrostalnu posudu i poređajte filete.

Pecite belu ribu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Servirajte sa odgovarajućim garnirungom za ribu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: