Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Marinirani svinjski kotleti na roštilju

Marinirani svinjski kotleti na roštilju

VladVlad
Početnik
214
Marinirani svinjski kotleti na roštilju
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Deci i odraslima omiljeni - svinjski kotleti na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 1 kg, sa kosti
  • senf - 3 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • soja sos - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • crveni luk - 2 glavice
  • biber - po ukusu, sveže mleven
  • ruzmarin - 1 struk
  • majčina dušica - nekoliko strukova, sveža
  • morska so - 2 - 3 prstohvata, krupna
  • belo vino - 150 - 200 ml
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Recept je savršen i zda deblje svinjske kotlete. Ja koristim kotlet sa kosti bez ikakve fizičke intervencije na njemu, odnosno ne tucam ga tučkom.

Operu se i dobro očiste. Ostavljaju se da se ocede od vode ili se upijaju kuhinjskim ubrusom.

Luk se iseče na krugove i ostavlja se sa strane.

U maloj posudi pravimo marinadu za šnicle. Pomešamo sef, soja sos, maslinovo ulje, biber, ruzmarin (isečen na sitno), majčinu dušicu, beli luk (takođe isečen na sitno), sok od limuna i vino. Promešamo ga dobro i ako imamo vremena ostavljamo ga 30 minuta.

U odgovarajuću šerpu počnemo da ređamo svinjske šnicle, koje smo prethodno prelili jednim slojem marinade.

Solimo prvi red šnicli krupnom morskom solju i poređamo krugove luka. Nakon toga ponovo mažemo marinadom. I tako dok ne poređamo sve šnicle. Stoji u frižideru minumum 12 sati. Ja pečem na gotovom roštilju sa poklopcem.

Dobijaju se jednistveni marinirani svinjski kotleti na roštilju.

Luk iz marinade takođe sam stavila na roštij. Deca ga mnogo vole.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: