Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirani kotleti ajkule na roštilju

Marinirani kotleti ajkule na roštilju

Marinirani kotleti ajkule na roštilju
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ako želite da probate nešto drugačije, kotleti od ajkule su odlična ideja za to"

Potrebni sastojci

  • kotleti ajkule - 2 komada
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • limun - 1 komad, sok
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • so
  • biber
  • za premazivanje
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • peršun
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Operite ribu i stavite u posudu sa poklopcem. Stavite maslinovo ulje, sok od limuna, so i biber.

Isecite beli luk na krupnije komade. Promešajte i zatvorite poklopcem.

Ostavite u frižideru nekoliko sati. Izvadite kotlete ribe iz posude i pecite na roštilju sa jedne strane.

Pazite da ne ostanu po njoj komadi belog luka, zato što će zagoreti i promeniti ukus, tako da pre toga pažljivo očistite.

Okrenite ribu silikonskom četkom i namažite smesom sitno iseckanog peršuna, belog luka i maslinovim uljem.

Izvadite i servirajte marinirane kotlete ajkule na roštilju dok su još topli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti