Način pripreme
U parčetu mesa se prave prorezi. U njih se stavlja po parčence belog luka isečenog po dužini. Tako se špikuje meso.
U posudi se pomešaju ostali sastojci - so, smeđi šećer, aleva paprika, biber, luk u prahu i kumin.
Suvi sastojci se dobro promešaju, nakon čega se utrljaju u meso.
Svinjska plećka se uvija u foliju i ostavlja se u frižideru nekoliko sati da upije arome.
Začinjeno meso se stavlja na dno vatrostalne posude, sipa se vino, poklapa se poklopcem i stavlja se u hladnu rernu.
Peče se na 170 stepeni oko 2 sata. Tajna je u sporom pečenju. Gotova svinjetina u rerni se vadi i ostavlja oko 15 minuta da odstoji, nakon čega se iskida na niti pomoću viljuške.
Iskidana svinjetina se servira u hlepčiću za hamborger, arapskoj lepinji ili jednostavno sa garnirugnom po želji.