Način pripreme
Pripremite krem tako što umutite slatku pavlaku u gust krem pomoću miksera.
Dodajte kiselu pavlaku i mešajte dok ne postane homogeno.
Napravite karamel sos tako što zagrejete šećer sa 3 supene kašike vode. Kada šećer počne da se karamelizuje /na tihoj vatri/ dodajte maslaci pavlaku i mešajte dok ne postane homogeno. Ostavite karamel da se ohladi.
Ogulite pomorandže i isecite kore na tanke trakice.
Skuvajte u vodi / promenite vodu 2-3 puta i ponovite/. Posušite kore pomoranže papirnim ubrusom i uvaljajte ih u kristal šećer.
Poređajte karamel tortu: stavite prvu koru, pospite sokom od pomorandže, nanesite krem, pospite iseckanim orasima i korama pomorandže. Ređajte tako i drugi sloj.
Treću koru pospite sokom od pomorandže i obilno namažite kremom sa svih strana. Oblikujte i zagladite.
Zalijte ohlađenim karamel sosom.
Garnirajte korama pomorandže i sitno iseckanim pečenim orasima.
Ostavite tortu od pomorandže na 2-3 sata da se stegne.
Isecite i poslužite jednostavnu tortu sa karamel prelivom iaromom pomorandže.
Ukusno!