Način pripreme
Oljuštite pomorandžu i uklonite semenke, ako ih ima. Stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa.
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i šećer u dubokoj posudi.
Dodaju im se tečni sastojci - ulje, jaja, rendane kore pomorandže i limuna i mleveni plod pomorandže dok se ne dobije testo.
Sve se dobro izmeša i sipa u pravougaoni pleh.
Peći na 200 stepeni dok ne bude gotovo. Proverava se drvenim štapićem.
Nakon što se ohladi, premaže se glazurom. Čokolada se istopi na pari i u nju se dodaje tečna pavlaka, meša dok se ne dobije jednolična smesa.
Ohlađenu čokoladni kolač premažite toplom glazurom.
Isecite kolač sa pomorandžom na komade.
Pola pomorandže za dekoraciju sečete na kolutove, a zatim svaki kolut na četvrtine.
Četvrtina koluta pomorandže stavlja se na svaki komad kolača za finalni izgled čokoladnog kolača sa ukusom narandže.