Čiz sladoled sa jagodama

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Čiz sladoled sa jagodama
Fotografije: Hristinka Koleva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Danas ćemo u potpunosti uživati u poslepodnevu sa ovim čiz sladoledom sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 300 g
  • kondenzovano mleko - 1 kutija, zaslađeno (397g)
  • slatka pavlaka - 250 g
  • jagode - 300 g
  • šećer - 150 g
  • čajni kolutići - 7 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode se očiste, iseckaju i posipaju šećerom.

Stavljaju se na ringlu i kuvaju se dok se ne zguste.

Krem sir i kondenzovano mleko se mute dok ne postanu homogeni.

Tečna pavlaka se muti i dodaje se u krem sir.

Pravougaoni kalup za kolače se oblaže streč folijom.

Po dnu kalupa se raspoređuje deo čiz smese. Na nju se stavljaju jagode i izdvojeni sok.

Sledi čiz smesa, jagode i tako dok se ne potroše sastojci.

Na kraju se ređa keks.

Kalup sa sladoled tortom se pokriva streč folijom i stavlja se u zamrzivač dok se sladoled ne zamrzne.

Neka vam je slatko sa mojim čiz sladoledom sa jagodama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: