Način pripreme
U dubokom tiganju ili šerpi propržite mleveno meso i praziluk koji je sitno iseckan.
Sipajte malo vode kako bi se mleveno meso izdobilo, i dodajte pirinač.
Začinite začinima i ostavite na kratko da se proprži. Odvojte listove glavica kupusai odstranite srednji tvrdi deo svakog lista.
Isecite slaninu i svinjsku plećku sitno, na svaki list stavite smesu i nekoliko komadića slanine i meso.
Uviajte u stegnutu sarmu.
Na dno šerpe stavite malo ulja i sitno iseckani kupus.
Na svaki red sarmi stavljajte po 2 paprike koje su prethodno namočene u vruću vodu.
Odozgo ih pritisnite tanjirom i sipajte vodu. Kuvajte na slaboj do umerenoj ringli dok ne bude gotovo.
Dekoracija je po vašem izboru, ja sam napravila sa pečenom domaćom bugarskom kobasicom na paprikama.
Prijatno i Srećni praznici sa ovim novogodišnjim sarmicama i sušenim crvenim paprikama!