Ukusna piletina sa crvenim paprikama i pivom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/07/2018
"Neki recepti nisu prosto recepti, nego kulinarske simfonije - prava remek-dela "
Priprema12 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno47 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 062
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 600 g, bataci
  • crvene paprike - 120 g
  • luk - 120 g (1 srednja glavica)
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz pire - 120 g
  • ulje - 60 ml (ili maslinovo ulje)
  • pivo - 250 - 300 ml
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • sok od limuna - 2 supene kašike, sveže isceđen
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte luk, paprike i beli luk. Možete samleti u blenderu na srednjoj brzini, da biste dobili male komade, ali ne i kašu.

Pomešajte sa paradajz pireom iseckano povrće i sipaje u njih ulje ili maslinovo ulje.

Sipajte tu smesu u šerpu i dinstajte na umerenoj vatri 7-8 minuta.

Operite i osušite pileće batake, stavite ih da se zaprže u smesi od povrća 3 minuta i onda sipajte pivo sa sokom od limuna, belim biberom i oko 1 kašičicu soli.

Kuvajte sa malo pomerenim poklopcem na šerpi oko 20-25 minuta. Probajte viljuškom tako što je ubodete u meso i ako je gotovo skinite sa vatre.

Začinite sa još soli i belog bibera ako je potrebno.

Ukusno jelo servirajte posuto svežim, iseckanim peršunom.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar