Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Novogodišnje sarmice sa sušenim crvenim paprikama

Novogodišnje sarmice sa sušenim crvenim paprikama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Novogodišnje sarmice sa sušenim crvenim paprikama
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
15
"Sarmice i sušene crvene paprike za Novu godinu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 800 g
  • slanina - 150 g
  • svinjska plećka - 400 g
  • praziluk - 1 komad
  • pirinač - 2 šolja
  • kiseli kupus - 2 glavice (listovi)
  • sušene paprike - 5 komada, crvene
  • crni biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju ili šerpi propržite mleveno meso i praziluk koji je sitno iseckan.

Sipajte malo vode kako bi se mleveno meso izdobilo, i dodajte pirinač.

Začinite začinima i ostavite na kratko da se proprži. Odvojte listove glavica kupusai odstranite srednji tvrdi deo svakog lista.

Isecite slaninu i svinjsku plećku sitno, na svaki list stavite smesu i nekoliko komadića slanine i meso.

Uviajte u stegnutu sarmu.

Na dno šerpe stavite malo ulja i sitno iseckani kupus.

Na svaki red sarmi stavljajte po 2 paprike koje su prethodno namočene u vruću vodu.

Odozgo ih pritisnite tanjirom i sipajte vodu. Kuvajte na slaboj do umerenoj ringli dok ne bude gotovo.

Dekoracija je po vašem izboru, ja sam napravila sa pečenom domaćom bugarskom kobasicom na paprikama.

Prijatno i Srećni praznici sa ovim novogodišnjim sarmicama i sušenim crvenim paprikama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: