Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kokos torta»Ukusna kokos torta bez brašna

Ukusna kokos torta bez brašna

Ukusna kokos torta bez brašna
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Sjajna kokos torta bez brašna - brzo zasucite rukave i počnite da je pravite"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • smeđi šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 60 g, istopljeni
  • kisela pavlaka - 4 supene kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
  • brašno od rogača - 1 supena kašika
  • ovsene mekinje - 4 supene kašike
  • urme - 3 komada
  • za premazivanje
  • slatko od brskvi - 4 supene kašike
  • krem
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • med - 1 supena kašika
  • banana - 1 komad, szrela
  • za posipanje
  • kokosovo brašno - zapečeno
  • cvetići
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavna za pravljenje i veoma ukusna kokos torta bez brašna.

Mute sejaja u posudi sa šećerom. Dodaje se istopljeni maslac i kisela pavlaka. Dobro se izmešaju sastojci, dodaje se brašno od rogača, može da se zameni i kakaom.

Na kraju se dodaju urme iseckane na komade i kokosovo brašno, ovsene mekinje i prašak za pecivo. Smesa se ostavlja na 5 minuta da mekinje omeknu.

Dobija se testo koje je gušće od testa za kolač. Sipajte na papir za pečenje u tepsiju od 20 cm i izravnajte.

Kokos kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koju zabodete ne bude suva - za 30 minuta je gotovo.

Izvadite na rešetku i ohladite.

Napravite krem za tortu tako što pomešate kiselu pavlaku, kiselo mleko, med i bananu u pire,

Namažite koru slatkom od breskvi, odozgo stavite krem i pospite kokosovim brašnom zapečenim u suvom tiganju dok ne dobiju braonkastu boju.

Moju kokos tortu sam ukrasila malim cvetićima, eto tako za raspoloženje, možete da improvizujete.

Isecite i uživajte u sjajnom desertu bez brašna! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: