Način pripreme
Jednostavna za pravljenje i veoma ukusna kokos torta bez brašna.
Mute sejaja u posudi sa šećerom. Dodaje se istopljeni maslac i kisela pavlaka. Dobro se izmešaju sastojci, dodaje se brašno od rogača, može da se zameni i kakaom.
Na kraju se dodaju urme iseckane na komade i kokosovo brašno, ovsene mekinje i prašak za pecivo. Smesa se ostavlja na 5 minuta da mekinje omeknu.
Dobija se testo koje je gušće od testa za kolač. Sipajte na papir za pečenje u tepsiju od 20 cm i izravnajte.
Kokos kolač pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok čačkalica koju zabodete ne bude suva - za 30 minuta je gotovo.
Izvadite na rešetku i ohladite.
Napravite krem za tortu tako što pomešate kiselu pavlaku, kiselo mleko, med i bananu u pire,
Namažite koru slatkom od breskvi, odozgo stavite krem i pospite kokosovim brašnom zapečenim u suvom tiganju dok ne dobiju braonkastu boju.
Moju kokos tortu sam ukrasila malim cvetićima, eto tako za raspoloženje, možete da improvizujete.
Isecite i uživajte u sjajnom desertu bez brašna! Prijatno!