Način pripreme
Stavite šerpu sa vodom na ringlu. Sipajte unutra šećer i maslac. Promešajte dobro dok se sastojci ne rastvore. Čim se to desi sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Dodajte žumanca, kvasac i vanilu u smesu. Promešajte dobro i malo po malo sipajte brašno. Zamesite meko testo da se ne lepi.
Testo se pokriva kropm ili folijom. Ostavite ga da naraste. Čim udvostruči svoj obim podelite ga na dva jednaka dela.
Svaki deo razvijte u koru debljine bar 5 mm. Pomoću kalupa ili čaše isecite vaše krofinice.
U sredini svake krofnice napravite rupu pomoću poklopca ili manjeg kalupa. Pokrijte krpom da narastu. Nakon toga ih pospite brašnom.
Vazdušaste prežene krofnice sa rupom ispržite u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste.
Izvadite na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću. Pospite šećerom u prahu.