Način pripreme
Počnite sa testom za kore - u dubokoj šerpi umutite jaje sa šećerom.
Dodajte med, sveže mleko, maslac i sodu.
Stavite šerpu na umerenu vatru i kuvajte dok se ne dobije prijatna karamel boja smese.
Sklonite šerpu sa ringle i kada se ohladi dodajte brašno i umesite meko testo koje se lepi po rukama.
Razdelite testo na sedam lopti jednakih veličina.
Na papiru za pečenje loptu razvijte u tanku koru debljine 2 mm, pomoću prstena isecite koru kako biste oblikovali koru.
Pecite zajedno sa isečcima kore otprilike 5 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 160 °C. Tako uradite sa svih sedam lopti i ostavite gotove kore da se u potpunosti ohlade.
Za krem u posudi pomešajte kiselu pavlaku i šećer, mešajte dok smesa ne apsorbuje šećer.
U prsten stavite jednu od u potpunosti ohlađenih kora, pokrijte kremom od pavlake i rasporedite 1 supenu kašiku slatka od borovnice na krem. Tako ređajte koru, krem i slatko, završavajući francusku seosku tortu kremom.
U blenderu sameljite ispečene i ohlađene isečke na krupnije i pospite francusku seosku tortu odozgo. Stavite tortu u frižider zajedno sa prstenom na ne manje od 12 sati.
Skinite prsten i servirajte neverovatno ukusnu i omiljenu francusku seosku tortu, poznatu i kao torta Medovik.