Način pripreme
Tikvice se veoma dobro operu. Izrendaju se na najsitnijem delu rendea i stavljaju se u posudu.
Posole se i ostavljaju se da se ocede na 10 minuta, nakon čega se iscede od vode.
U posudu u kojoj će se mešati mute se jaja u penu.
Parmezan se dodaje u jaja. Veoma dobro se meša.
Speltino brašno se izmeša sa kukuruznim brašnom u posebnoj posudi sa praškom za pecivo.
Dodaju se isceđene tikvice, izmešana brašna, kiselo mleko i maslac.
Maslac se ne istopi prethodno, treba da bude mekan na sobnoj temperaturi.
Smesa se veoma dobro meša, dok postane homogena i ostavlja se da odstoji 10 minuta.
Galete se peku u aparatu za pravljenje bakinog kolača, prethodno podmazanom maslacem, dok ne postanu zlatasti.
Galete od spelte sa tikvicama su ukusne i zdrave. Postaće vam omiljene ako ste ljubitelji slanih galeta.