Način pripreme
Operite mlade krompiriće, ne gulite ih i skuvajte u veoma blago posoljenoj vodi tako da ne omekšaju previše.
Dok se kuvaju iseckajte luk i propržite ga na maslinovom ulju dok ne omekša.
Gotove krompiriće dobro ocedite i veće isecite, a manje ostavite cele.
Stavite ih da se blago proprže u maslacu zajedno sa belim lukom, ruzmarinom i omeknulim lukom.
Kada blago počnu da dobijaju boju, skinite sotirane krompiriće sa vatre i ostavite da se blago ohlade.
Nakon toga isecite krastavac na sitne kockice i pomešajte sa krompirićima.
Začinite toplu salatu tako što je izmešate sa senfom, sirćetom, solju po ukusu i sitno iseckanim peršunom.
Izuzetno ukusna krompir salata koja može da se servira i već ohlađena i odgovarajuća je za garnirung uz meso ili ribu.
Krastavac krompirićima daje veoma zanimljiv i svež ukus!
Neka vam je ukusno i prolećno sa mojom toplom salatom od mladih krompirića i krastavca.