Način pripreme
Pirinač se opere kroz nekoliko voda, nakon čega se ostavlja u posoljenoj vodi 30 minuta.
Pečurke se očiste, iseku na parčiće i operu se.
Stavljaju se u duboki tiganj sa maslacem - oko 30 g, i dinstaju se 5-6 minuta. Izvade se rešetkastom kašikom iz tiganja.
Carski pirinač se ocedi i sipa se u tiganj, pri čemu se dodaju još 20 maslaca i dve kašike ulja.
Prži se oko 5 minuta i sipaju se tri šolja tople vode.
Ostavlja se 20 minuta dok ne upije svu tečnost.
U šerpu se stavlja ulje, sitno isečeni luk i beli luk, dodaje se povrće, začinjava se nabrojanim sastojcima, meša se povremeno, dok povrće ne omekša.
Dodaje se pirinač, meša se i dolivaju se još 3 šolje vode, posipa se sitno sečenim peršunom i presipa se u posudu za pečenje.
Pirinač sa pečurkama se pokriva folijom i peče se na 180 stepeni 20 minuta.
Nek vam je ukusno uz moj carski pirinač sa povrćem.