Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač u Rerni»Carski pirinač sa povrćem

Carski pirinač sa povrćem

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Carski pirinač sa povrćem
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
23/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Da li ste već probali carski pirinač sa povrćem?"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 4 struka
  • mladi beli luk - 2 struka
  • ulje - 60 ml
  • carski pirinač - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • šampinjoni - 400 g
  • bejbi grašak - 150 g
  • kukuruz - 100 g
  • maslac - 50 g
  • peršun
  • so
  • biber
  • kurkuma
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere kroz nekoliko voda, nakon čega se ostavlja u posoljenoj vodi 30 minuta.

Pečurke se očiste, iseku na parčiće i operu se.

Stavljaju se u duboki tiganj sa maslacem - oko 30 g, i dinstaju se 5-6 minuta. Izvade se rešetkastom kašikom iz tiganja.

Carski pirinač se ocedi i sipa se u tiganj, pri čemu se dodaju još 20 maslaca i dve kašike ulja.

Prži se oko 5 minuta i sipaju se tri šolja tople vode.

Ostavlja se 20 minuta dok ne upije svu tečnost.

U šerpu se stavlja ulje, sitno isečeni luk i beli luk, dodaje se povrće, začinjava se nabrojanim sastojcima, meša se povremeno, dok povrće ne omekša.

Dodaje se pirinač, meša se i dolivaju se još 3 šolje vode, posipa se sitno sečenim peršunom i presipa se u posudu za pečenje.

Pirinač sa pečurkama se pokriva folijom i peče se na 180 stepeni 20 minuta.

Nek vam je ukusno uz moj carski pirinač sa povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: