Način pripreme
Carski pirinač prethodno potopite u vodu oko 1 sat. Ocedite od vode, sipajte novu i kuvajte da omekša 20-30 minuta. Vreme kuvanja crnog pirinča zavisi od toga koliko dugo ste ga potopili u vodu.
Ocedite i stavite u posudu, posipajte prstohvatom soli, seckanim sušenim paradajzom i lanenim ili maslinovim uljem.
Morske špargle dobro operite i blanširajte u ključaloj vodi nekoliko minuta dok malo ne omekšaju (treba da zadrže boju i da budu malo hrskave, pa ih nemojte dugo kuvati).
Ne stavljajte so u vodu! Morske špargle sadrže dovoljno soli, imajte to na umu, zato u sam pirinač stavljamo vrlo malo.
Ocedite špargle i dodajte ih u činiju sa ostalim sastojcima. Iscedite sok od jednog limuna, promešajte i poslužite.
Fantastično je ukusno!
Poslužite kao predjelo ili kao salatu od pirinča. Veoma je pogodan i kao prilog za ribu, morske plodove ili piletinu.
Carski pirinač sa morskim šparglama je jelo koje morate probati!