Način pripreme
Sameljite keks i pomešajte ga sa istopljenim maslacem, promešajte i stavite smesu na dno kalupa za tortu prečnika 24 cm. Kašikom pritisnite smesu da se stvori korica, koja će biti osnova čizkejka.
Stavite kalup u frižider, dok pripremite krem za čizkejk.
U blenderu pomešajte jagode, šećer, narendanu koru i sok limete, pasirajte u glatku i tečnu ujednačenu smesu.
U posudi umutite mikserom slatku pavlaku u vazdušast krem dok u etapama dodajete maskarpone i krem sir u glatku kremastu smesu.
U nju dodajte pire od jagoda i dobro promešajte.
Sipajte smesu preko osnove i rasporedite ravnomerno. Pokrijte kalup streč folijom i vratite u frižider na jednu noć.
Dekorišite čizkejk od jagode svežim jagodama, koje potapate u rastvoren želatin (može i bez ove procedure) da bi bile sjajne i servirajte.
Mnogo ukusan i jednostavan čizkejk sa jagodama i limetom.