Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čizkejk»Božanstven čizkejk sa jagodama

Božanstven čizkejk sa jagodama

GabrielaGabriela
Inovator
732253521
Božanstven čizkejk sa jagodama
Fotografije: Gabriela
1 / 4
19/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Kada je jedan slatkiš pripremljen sa toliko ljubavi i pažnjom oko detalja, prosto ne postoji način da ne bude raskošan"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac 100 g, mek
  • vanila - 1 kesica
  • sir - 600 g, punomasni
  • šećer u prahu - 100 g
  • kisela pavlaka - 250 ml
  • jagode - oko 10
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izdrobimo keks, veoma sitno uz pomoć blendera ili rukom.

Istopimo maslac u mikrotalasnoj i stavljamo ga u izdrobljene kekse. Počinjemo veoma dobro da mešamo dok se ne dobije smesa slična mokrom pesku. Nakon toga lepo namažemo tepsiju za čizkejk sa malo maslaca i tu dodajemo keksem s maslacem. Pokušavamo da napravimo potpuno ravnomernu osnovu od keksa, tako što zagladimo spatulom ili kašikom. Ostavimo u frižideru da odstoji jedan sat.

Malo pre nego što prođe jedan sat, već možemo da se bacimo na ostali deo čizkejka. U posudu stvimo punomasni sir, kiselu pavlaku, kesicu vanile i šećera u prahu. Uz pomoć miksera u punim obrtajima dobro promešamo.

Ne bi trebalo da bude ikakvh loptica. U jednu džecvicu stavljamo veoma malo vode i čekamo da provri, kada provri, stavljamo desetak jagoda, isečenih na male komade i dobro mešamo.

Treba da zaliči na gusto slatko. Dodajemo sirup od jagoda u smesu sa pavlakom i ostalim sastojcima. Dobro mešamo. Možeta da koristite i kuplkjeni sirup od jagoda, ali toplo preporučujem lepe, prave jagode, zato štp daju realniji ukus jagode.

Poslednji, ali ne i poslednji po značaju korak jeste želatin. Veoma često je da se tu dopusti velika greška, s obzirom da je želatin veoma pipav. Postoje različiti načini pripreme - lično ja ga rastvaram u vrućoj vodi na ringli, ali treba da pazite, jer ako provri guvi svoje želatirajuće svojstvo. Takođe, može da se rastopi i u mikrotalasnoj, tako što stavite malo vode i sipate želatin unutra i vadite na svakih 5 sekundi i dobro mešate. Nikako ne sme da ima loptice, zato što će one posle ostati u čizkejku sa jagodama. Nakon što smo se pozabavili želatinom, stavljamo ga u našu gotovu smesu i veoma dobro mešamo.

Sve se sipa u tepsiju sa keksom i ostavlja se jedno celo veče da odstoji u frižideru.

Za dekoraciju možete koristiti sopstvenu maštu, ali ako želite da vidite kako sam ja to uradila, ukratko ću vam napisati šta sam uradila. Od sirupa od jagoda sam odvojila savim malu količinu i uz pomoć jedne veoma male kašičice sam počela da stavljam kapljice sirupa od jagoda odozgo, na sam čizkejk na malom rastojanju jednu od druge i spiralno.

Nakon toga sam čačkalicom počela da obilazim svaku tačkicu koju sam napravila i tako sam dobila dekoraciju za ovaj božanstven čizkejk sa jagodama.

Neka vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: