Način pripreme
Keks i orašaste plodove pretvaramo u mrve pomoću blendera. Pomešamo ih sa maslacem i od dobijenog keks testa oblikujemo koru po dnu kalupa za tortu.
Posebno mutimo krem sir sa šećerom u prahu, korom limuna i vanilom. U etapama stavljamo i jaja. Mešamo i dodajemo iseckane jagode i pavlaku.
Dobijenu smesu raspoređujemo po kori i kalup za tortu gusto uvijamo folijom.
Nakon toga stavljamo u duboku tepsiju i ubacujem u rernu. Sipamo vrelu vodu koja treba da stigne do polovine kalupa za tortu.
Čizkejk pečemo na vodenoj pari na tempertaruti od 170 stepeni otprilike sat vremena, pri čemu ne smete da ga prepečete.
Kada ga izvadimo iz rerne i ohladimo, pokrivamo ga zagrejanim džemm. Ohladimo i po želji dekorišemo jagodama i sa još džema.
Izuzetan čizkejk sa jagodama je veoma ukusan.