Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Izuzetan čizkejk sa jagodama

Izuzetan čizkejk sa jagodama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Izuzetan čizkejk sa jagodama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 7
07/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Jagode ili još jagoda - ovo nazivamo odličnim čizkejkom"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • keks - 2 pakovanja, čajni kolutići (150 g svako pakovanje)
  • lešnici - 100 g, ispečeni
  • maslac - 125 g, meki
  • Za nadev
  • rikota - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer u prahu - 140 g
  • jagode - 150 g
  • vanila - 1 komad
  • kora limuna - izrendana
  • Za glazuru
  • jagode - 300 g
  • džem - 250 g, od jagoda, blago zagrejan
* merne jedinice

Način pripreme

Keks i orašaste plodove pretvaramo u mrve pomoću blendera. Pomešamo ih sa maslacem i od dobijenog keks testa oblikujemo koru po dnu kalupa za tortu.

Posebno mutimo krem sir sa šećerom u prahu, korom limuna i vanilom. U etapama stavljamo i jaja. Mešamo i dodajemo iseckane jagode i pavlaku.

Dobijenu smesu raspoređujemo po kori i kalup za tortu gusto uvijamo folijom.

Nakon toga stavljamo u duboku tepsiju i ubacujem u rernu. Sipamo vrelu vodu koja treba da stigne do polovine kalupa za tortu.

Čizkejk pečemo na vodenoj pari na tempertaruti od 170 stepeni otprilike sat vremena, pri čemu ne smete da ga prepečete.

Kada ga izvadimo iz rerne i ohladimo, pokrivamo ga zagrejanim džemm. Ohladimo i po želji dekorišemo jagodama i sa još džema.

Izuzetan čizkejk sa jagodama je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: