Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od pirinča»Hrskave pirinčane ćuftice sa bundevom u rerni

Hrskave pirinčane ćuftice sa bundevom u rerni

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Hrskave pirinčane ćuftice sa bundevom u rerni
Fotografije: Iliana Parvanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
20
"Serviramo hrskave pirinčane ćuftice sa garnirungom po izboru i jedemo sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • bundeva - 1 šolja, na kockice
  • himalajska so - 1 i 1/2 kašičica
  • biber - 1/3 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • šarlan - 3 kašike
  • bosiljak - 2 prstohvata, sušen i mrvljen
  • voda - 3 šolje
  • Za pohovanje
  • kukuruzno brašno - oko 1/2 šolje
  • jaje - 2 komada
  • kukuruzni griz - oko 1/2 šolje
  • nerafinisano suncokretovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo smesu za pirinčane ćuftice, tako što skuvamo pirinač sa bundevom i začinima u posudi za pirinač ili šerpi.

Pirinač dobro operemo nekoliko puta (poželjno je da se prethodno natopi minimum 30 minuta), a bundevu oljuštimo i isečemo na veoma sitne kockice.

Promešamo ih sa začinima, sipamo vodu i stavljamo da se kuva. Nakon oko 25 minuta varivo je skuvano i ostavljamo ga da se ohladi.

U tri odvojene plitke suve posudice sipamo sastojke za pohovanje. Oblikujemo ćuftice bez mesa od lepljive smese sa pirinčem (dobija se oko 20 komada) pri čemu svaku prvo uvaljamo u fino kukuruzno brašno, nakon toga u umućeno jaje i na kraju u kukuruzni griz.

Poređamo ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje i mažemo simbolično odozgo šarlanom (pomoću silikonske četke).

Ispečemo ćuftice sa bundevom u rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatastu boju - oko 35-40 minuta.

Serviramo hrskave pirinčane ćuftice sa bundevom u rerni, tople uz odgovarajući garnirung.

Vegetarijanske zlataste pirinčane ćuftice nežnog ukusa bundeve i hrskave korice sa kukuruznim pohom. Predivno jelo pogodno uz svežu prolećnu salatu, mlečno predjelo, domaći humus, sos, pesto ili pikantni umak.

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: