Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Pirinča»Vegetarijanske pirinčane ćuftice sa sirom

Vegetarijanske pirinčane ćuftice sa sirom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Vegetarijanske pirinčane ćuftice sa sirom
Fotografije: Mariana
1 / 2
01/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Vegetarijanske ćuftice - opasno ukusne"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kukuruz - 1 šolja, iz konzerve, sladak
  • šargarepa - 1/2 komada
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 prstovat
  • sir - 100 g
  • biber - 1 prstohvat
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • peršun - 1 šaka
  • ulje
  • voda - 2 šolje
  • Za pohovanje
  • brašno - 100 g
  • jaje - 1 komad, veliko
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu na ringlu stavljamo 2 šolje vode i šolju pirinča da seskuva. Potrebno je da je skuvan, ne prekuvan. Ocedimo ga, kad bude gotov i ostavljamo da se ohladi.

Isečemo luk na sitno, šargarepe narendamo na sitno rende i dinstamo u tiganju na ringli sa 3 kašike prethodno zagrejanog ulja. Vadimo ga i ostavljamo da se ohladi.

Stavljamo u posudu ohlađeni pirinač, dodajemo sladak kukuruz, luk i šargarepe. Začinjavamo solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sečemo peršun na sitno.

Dodajemo peršun u posudu sa drugim sastojcima za pirinčane ćuftice. Namrvimo sir viljuškom i dodajemo u posudu. Mešamo sve veoma dobro kašikom.

Oformimo vegetarijanske ćuftice rukama. U tanjiru umutimo jaje sa prstohvatom soli. U drugi stavljamo brašno. Uvaljamo ih i brašno.

Poređamo ih u odgovarajuću posudu jedno do drugog i ostavljamo u zamrzivač da se stegnu 15-20 minuta. Svaku ćufticu uvaljamo pisle u jaje i opet u brašno.

Pržimo u zagrejanom ulju dok sve pirinčane ćuftice sa sirom ne postanu zlataste. Jedemo tople. Dobija se 14 vegetarijanskih pirinčanih ćuftica se sirom. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: