Način pripreme
Skuvani krompir se ocedi i izgnječi presom. U posudi se pomešaju mleveno meso, krompir, sitno iseckan luk, izrendan kačkavalj, so po ukusu, čubar, kumin i jaje.
Od umešenog mlevenog mesa se oblikuju loptice i stavljaju se u frižider da se stegnu, zato što je smesa mekana. Za to vreme u zagrejanom ulju u tiganju se dinsta jedna glavica luka, paprika i šargarepa u komadima, posuti sa malo soli.
Kada omeknu, sipa se konzerva paradajza iseckanog na kockice, dodaje se so i kašičica smeđeg šećera, origano i sipa se topla voda.
Kada provri, skida se sa ringle i polovina smese se stavlja na dno jenske tepsije. Odozgo se poređaju ćuftice i sipa se ostali sos.
Ukusno zapečeno jelo se stavlja u rernu na 190°C i peče se 25-30 minuta. Vadi se i posipa se izrendanim kačkavaljem, vraća se u rernu da se istopi.
Servira se toplo, posuto peršunom.
Prijatno sa zapečenim jelom za porodičnu večeru!