Način pripreme
Operite pileće batake, osušite ih kuhinjskim papirom i stavite u duboku posudu.
Dodajte majonez, paradajz pire, alevu papriku i biber, prelijte soja sosom, promešajte i ostavite najmanje 1 sat u frižideru.
U međuvremenu očisitite mladi krompir, isecite ga na kolutove i kuvajte u slanoj vodi 3 minuta.
Luk oljuštite, operite i isecite na sitne kockice, pržite oko 5 minuta u tiganju na ulju ili dok ne omekša.
Namažite pleh sa malo ulja i stavite krompir, vadite ga rešetkastom kašikom iz vode i rasporedite po dnu pleha.
Na krompir ravnomerno rasporedite prženi luk. Paradajz isecite na kriške i poređajte preko luka.
Na vrhu poređajte marinirane pileće batake i stavite pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 45 minuta.
Neposredno pre nego što izvadite pleh iz rerne, pospite rendanim kačkavaljem.
Ukusno i obilno jelo za celu porodicu, i radnim danima i praznicima!
Pečeni pileći bataci sa mladim krompirom su spremni.