Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Ćureći bataci sa mladim krompirom i pivom

Ćureći bataci sa mladim krompirom i pivom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Ćureći bataci sa mladim krompirom i pivom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
13/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ukusni ćureći bataci sa svežim krompirom i pivom - omiljena kombinacija koju ćete pripremiti po najapetitnijem receptu."

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - 2 komada, oko 1 kg
  • marinada za ćuretinu
  • soja sos - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • ras el hanut - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • krompir - 700 h, svež
  • ras el hanut - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • još
  • pivo - 150 ml
  • kravlji maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći bataci sa mladim krompirom i pivom - klasika, koja nikad ne doadi.

Dobro operite ćureće batake i osušite.

Napravite duboke proreze sa obe strane bataka.

Pripremite marinadu za njih, pomešajte sve sastojke i dobro promešajte.

Namažite obilno batake sa ovom marinadom i ostavite da stoje 1 sat.

Dobro operite krompir, nemojte ljuštiti i isecite krupnije.

Stavite u posudu malo ulja i začin ras el hanut, dodajte krompir i so po ukusu i dobro promešajte.

Ovaj začin je veoma aromatičan i nisam dodavala drugi. Vi možete zameniti sa začinom za ćuretinu po ukusu.

Poređajte krompir na dno pleha i stavite marinirane ćureće batake.

Isecite masalc i dodajte i njega.

Sipajte pivo.

Nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite jelo oko sat i po.

Na svakih pola sata okrećite ćureće meso da ostane sočno i da se ravnomerno zapeče sa svih strana.

Pecite dok ne dobijete zlatnu koricu ćuretine sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: