Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Krompir janija sa sirovom kobasicom

Krompir janija sa sirovom kobasicom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Krompir janija sa sirovom kobasicom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
02/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Krompir janija sa kobasicom - definitivno nam budi apetit"

Potrebni sastojci

  • sirova kobasica - 800 g
  • krompir - 800 g, mladi
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • majčina dušica - po ukusu
  • so - po ukusu
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i zapržite kobasice dok ne dobiju zlatasto braon boju.

Izvadite kobasice i u istoj masnoći zapržite na sitno isečen luk, beli luk i kolutove šargarepe, posolite i dodajte isečene paprike, pržite oko 5-7 minuta.

Dodajte brašno i zapržite kratko.

Dodajte isečen krompir, poklopite šerpu poklopcem i dinstajte oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku i nakon kratkog mešanja dolijte oko 800 ml tople vode, kuvajte janiju dok krompir ne bude gotov.

Na kraju dodajte zapržene kobasice i pospite krompir janiju majčinom dušicom, biberom i sitno isečenim peršunom.

Krompir janija sa sirovom kobasicom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: