Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Janija sa kobasicom i paradajzom

Janija sa kobasicom i paradajzom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k228
Janija sa kobasicom i paradajzom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
30/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Spremite prepečeni hleb i napadnite ovu sjajnu janiju Polizaćete prste"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1 tegla mlevenih ili 3 - 4 komada svežih
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • začini - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasicu isecite na kolutove i propržite na malo ulja. Dodajte seckani crni luk, šargarepu, papriku i beli luk.

Nakon što se kobasice isprže, dodajte paradajz i brašno. Dobro promešajte i po potrebi dodajte vodu.

Dodajte so i začine po ukusu.

Pustite da se janija krčka na tihoj vatri oko 30 minuta. Pospite seckanim peršunom.

Janija sa kobasicom i paradajzom je spremna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: