Način pripreme
U šerpi sa uljem dinstajte luk, isečen na polumesec, a šargarepu na kockice.
Dodajte papriku isečenu na krupnije komade i kad se i ona porpži dodajte salamu, isečenu na krugove.
Kad se proprži i iz kuhinje krene da se širi lep miris, stavite brašno, promešajte, dodajte alevu papriku i prelijte vodom.
Posolite, posipite biberom, stavite i zrna bibera, može i lovorov list. Ostavite da se krčka na vatri dok se ne zgusne.
Nakon prvih 5 minuta dodajte jedan oljušten i izrendan paradajz ili paradajz pire ili kečap. Ja sam imala malo jela od paradajza u tegli i iskoristila sam ga tako što sam ga sipala u janiju.
Kad bude gotovo, stavite sitno iseckane ili izgnječene čenove belog luka i posipite čubrom, može i peršun, ali moji ukućani ne vole. Ako stavljate peršun, nemojte stavljati čubar i lovorov list.
Savet:
1. Količina sastojaka može varirati po želji, a takođe i način sečenja.
2. Možete izbeći neki sastojak, ili neki dodati po želji, po ukusu, na primer masline.
3. Odličan prilog uz ovo jelo je kuvani pirinač ili krompir pire.