Način pripreme
Pinjole lagano ispecite na suvom tiganju.
U blenderu sameljite pinjole, bosiljak, beli luk i parmezan. Kad se smesa pretvori u pastu, prelijte maslinovim uljem, količina je po želji, i okrenite još 2-3 obrtaja. Izvadite, ostavite na stranu.
Sipajte balzamiko sirće i šećer u šerpu. Pustite da provri na umerenoj vatri, kuvajte dok kašika ne ostavi trag na dnu. Skinite odmah sa ringle.
U posudi pomešajte prepolovljeni čeri paradajz sa mocarelom, dodajte oko 2 kašike pesta, maslinovo ulje, so i biber po ukusu.
Isecite avokado, uklonite košticu, ne uklanjajte kožicu.
Napunite polovine smesom od paradajza, na svaku polovinu sipajte balzamiko sirće.
Salata od povrća se odmah služi.
Kapreze avokado je veoma ukusan!
PS: Ako trenutno nemate bejbi mocarelu, već drugu vrstu sira, njega isecite na sitne kockice.