Kapreze avokado

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Kapreze avokado3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Još zdravija verzija omiljene italijanske salate Kapreze - ovoga puta sa avokadom"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 1 šolja
  • bejbi mocarela - 120 g
  • pesto - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • so
  • biber
  • avokado - 2 komada
  • bosiljak - sveže lišće
  • balzamiko sirće - 3 kašike
  • smeđi šećer - 1/2 kašičice
  • pesto
  • pinjole - 1/4 šolje
  • bosiljak - 1 šolja, svež
  • beli luk - 2 čena, izgnječena
  • parmezan - 50 g, narendan
  • maslinovo ulje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Pinjole lagano ispecite na suvom tiganju.

U blenderu sameljite pinjole, bosiljak, beli luk i parmezan. Kad se smesa pretvori u pastu, prelijte maslinovim uljem, količina je po želji, i okrenite još 2-3 obrtaja. Izvadite, ostavite na stranu.

Sipajte balzamiko sirće i šećer u šerpu. Pustite da provri na umerenoj vatri, kuvajte dok kašika ne ostavi trag na dnu. Skinite odmah sa ringle.

U posudi pomešajte prepolovljeni čeri paradajz sa mocarelom, dodajte oko 2 kašike pesta, maslinovo ulje, so i biber po ukusu.

Isecite avokado, uklonite košticu, ne uklanjajte kožicu.

Napunite polovine smesom od paradajza, na svaku polovinu sipajte balzamiko sirće.

Salata od povrća se odmah služi.

Kapreze avokado je veoma ukusan!

PS: Ako trenutno nemate bejbi mocarelu, već drugu vrstu sira, njega isecite na sitne kockice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: