Katino meze u đuvečari

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Katino meze u đuvečari
Fotografije: marcheva14
1 / 4
06/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Nije samo meze, već Katino meze i to sa krhkim svinjskim mesom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 500 g, krhko
  • luk - 2 glavice, star
  • pečurke - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • pečene paprike - 1 komad, crvene, po izboru
  • ulje - 1/4 šolje
  • peršun
  • sok od limuna
  • kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se očisti, ako ima žila i iseče se na zalogaje.

U dubokoj šerpi se zagreva masnoća, stavljaju se zalogaji i kuva se dok ne pobeli uz povremeno mešanje.

Dodaju se pečurke očišćene od panjića, isečene na kriške, usitnjen luk i po izboru usitnjena pečena paprika. Soli se i posipa alevom paprikom.

Dodaje se voda, tek toliko da prekrije sastojke i kuva se na tihoj vatri, dok voda ne uvri i ne ostane na masnoći. Kada je gotovo, prebacuje se u porcijama u đuvečare, pokapa se kapima soka od limuna, pokriva se narendanim kačkavaljem i zapeče se dok se ne dobije lepa zlatasta korica.

Katino meze se servira vruće sa usitnjenim peršunom.

Katino meze u đuvečari je mnogo ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: