Katino meze sa papikama

01/09/2018
"Najviše volimo meze sa mnogo mesa "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano188
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g (bez kostiju)
  • pečurke - 200 g, prethodno blanširane ili konzervisane
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • luk - 2 glavice, crni
  • peršun - 1/2 veze
  • limun - 1 komad
  • so - po ukusu
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • ljute paprike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Parče svinjskog mesa (preporučuje se od buta) namažemo solju i mašću i pečemo u rerni sa malo vode, koliko da pokrije pleh. Pečemo dok voda ne ispari i dok se sos na dnu ne zgusne (da dobije braon boju).

Vadimo pečeno meso iz pleha, a u njega ponovo sipamo vodu i vraćamo u rernu da se rastvori zapečeni sos i da bujon postane braon.

Za sos: U tiganju propržimo brašno i alevu papriku u 2-3 supene kašike masti. Dodajemo bujon iz pleha mešajući i ostavljamo da vri, da se brašno skuva.

Ako nema dovoljno bujona i ako je sos mnogo gust, dodajemo još vode (ali sos ne treba da bude previše gust, zato što kad odstoji od se zgusne dodatno).

Začinimo solju i kad skinemo sa vatre dodajemo sok od limuna (po ukusu), komadić limuna i koru za miris (limun ostavljamo u sosu desetak minuta, i nakon toga vadimo) i biber.

Pečeno meso sečemo na kockice i sipamo u kalaisanu tepsiju. Dodajemo blanširane pečurke, isečene na ivice ( a može i konzervirane iz tegle).

Prelivamo pripremljenim sosom i stavljamo na vatru da provri, ne mešamo. Kad bude gotov, rasporedimo u tanjire, stavljamo u svaku poricju po nekoliko ljutih paprika (svežih ili pečenih) i struk peršuna za ukras.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar