Katino meze na saču

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Katino meze na saču
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 5
27/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Da li je ostao neko ko nije probao čuveno Katino meze, ali pripremljeno na saču"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • luk - 2 glavice
  • peršun - 1/2 veze
  • sok od limuna - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na kockice. U dubokom tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na šporetu i prodinstajte meso sa malo vode.

Posle 10-ak minuta, kada promeni boju, u meso dodajte luk, prethodno očišćen i isečen na tanke polumesece. Kuvajte i mešajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta.

Dodajte alevu papriku, promešajte i posle otprilike minut dodajte vrelu vodu da prekrije proizvode. Smanjite temperaturu i kuvajte jelo ispod poklopca oko 30 minuta.

U međuvremenu očistite i isecite pečurke na komadiće i pržite ih oko 3-4 minuta na zagrejanom ulju.

Dodajte ih u meso, pa posolite. Jelo sipajte u posudu za pečenje (sač) i pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kad je gotovo, začinite sokom od limuna i biberom, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Katino meze na saču je veoma ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: