Način pripreme
Isecite svinjetinu na kockice. U dubokom tiganju zagrejte ulje na umerenoj temperaturi na šporetu i prodinstajte meso sa malo vode.
Posle 10-ak minuta, kada promeni boju, u meso dodajte luk, prethodno očišćen i isečen na tanke polumesece. Kuvajte i mešajte dok luk ne omekša, oko 5 minuta.
Dodajte alevu papriku, promešajte i posle otprilike minut dodajte vrelu vodu da prekrije proizvode. Smanjite temperaturu i kuvajte jelo ispod poklopca oko 30 minuta.
U međuvremenu očistite i isecite pečurke na komadiće i pržite ih oko 3-4 minuta na zagrejanom ulju.
Dodajte ih u meso, pa posolite. Jelo sipajte u posudu za pečenje (sač) i pecite oko 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Kad je gotovo, začinite sokom od limuna i biberom, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Katino meze na saču je veoma ukusno.